banor i jaktsimulatorn

Här nedan finns en kort beskrivning av de olika moment som man kan göra i jaktsimulatorn. Det finns en blåsvart pärm med manual i lokalen men den är på engelska så nedan följer en svensk beskrivning av vilka banor som finns. Eftersom menyerna i simulatorn är på engelska så skriver jag både svenska och engelska namnet för menyn nedan.

Simway Hunt har totalt 40 olika scenarion. Det finns scenarion för jakt av älg, hjort, björn, vildsvin, gräsand och ripa och dessutom lerduveskytte, jaktstig och olika träningsscenarion. Det finns moduler både för träning och för er som vill tävla med varandra, dels mäts tiden i vissa moduler (till en bästa lista) och dels kan man i vissa moduler skjuta samtidigt med var sitt vapen (2 pers).

Nedan beskriver jag de olika modulerna för att det ska vara lättare för dig att hitta det just du är intresserad av!

Swedish association for hunting /Svenska jägarförbundet

Denna modul är utvecklad i samarbete med Svenska jägarförbundet som ett övningsredskap för jägare. Här kan du öva på att sikta på olika djur på olika distanser. Denna modul innehåller jakt på älg, björn, hjort och vildsvin. Du kan välja mellan fyra olika miljöer Road (väg), Clearing (hygge), mire (myr) och field (fält). När du valt VAR du vill jaga så väljer du vilken typ av djur:  Bull Moose (Älg tjur), Moose family (Älg familj), Wild Boar (Vildsvin), Stag (hjort) eller Bear (Björn).
Klicka här för att läsa mera om denna modul

CLAY Pigeon shoOting / Lerduveskytte

Klassiskt lerduveskytte. I denna modul kan du träna på och testa skjutprovet på lerduvor för jägarexamen. Du kan välja övningsmode (Practice), snabb tävlings mode (Competition) och “normal” (regular) mode. I Practive modulen kan du använda mono trackern för att se hur du rör pipan innan skottet.

 • Du kan ändra hastighet, position och vinkel på duvorna.

   

 • Om du slår på “Aiming point” så får du hjälp med var du ska sikta med en röd prick.
 • Om du väljer Highlight knappen så kommer duvorna att vara enklare att se.
 • Om du vill skicka iväg duvorna manuellt så väljer du “Manual”, då skickar du duvorna med mellanslagstangenten på tangentbordet.

boar hunt / vildsvinsjakt

Vid vildsvinsjakt kan man vara två som skjuter samtidigt. Efter varje scenario får man en snabb överblick av sina skott på en 3D modell som visualiserar träffarna.

Mer info om vildsvinsjakt kommer

bird Trail / fågeljakt

Vi fågeljakt kan man tävla på 3 olika sät:

  • (Mallards FourDirections (Gräsand 4 riktningar) där änderna kommer flygande (som det låter) från 4 olika håll och man ska försöka skjuta så många man kan på en begränsad tid.
  • Pheasents-Best time (Fasan bäst tid) där du har hjälp av en hund som skrämmer upp fasanerna åt dig.
  • Pheasants (Fasan) här går man en stig och fasaner flyger upp, man ska skjuta så många man kan på en viss tid. Bössan har 2 skott och behöver lite tid att laddas efter 2 skott.

Dessutom finns en träningsmode (Mallards Practice (Gräsand övning)).

 

arena clay pigeons / Lerduveskytte på bana

I denna modul kan man köra double trap, Olymptic trap och Skeet. Man kan köra träningsmode, regular mode och final mode. Man kan också ha duell i double trap där man är 2 personer som tävlar samtidigt.

Denna modul går det också att koppla DuoTracker / MonoTracker till så att man kan se hur man rör pipan innan man trycker av.

 

education / utbildning

I Hunting academy kan du träna på målskytte på vildsvin, älg och björn. Varje exempel följs av en 3D analys av varje skott och var du träffade målet.

Du väljer själv vilket djur du vill träna på och vilket håll du vill att djuret ska komma från.

 

shotgun trail / jaktstig

Jaktstigen är en tävling där man besöker 6 stationer med två mål på varje station. Man får poäng för de mål man träffar. Varje mål ger max 10 poäng.

Sista stationen är riktigt klurig men inte omöjlig.

practical shooting handgun / övningsskjutning

Skjut snabbt och träffa målen. Här finns lite olika banor där det gäller att skjuta snabbt på mål som kommer upp. Detta är roligt även för den som inte är så van vid att skjuta, det går på tid och med lite träning så blir man snabbt bättre.

Man fastnar lätt på dessa banor, i banan på bilden ska man skjuta de vita tavlorna en gång och de begie 2 ggr, de begie byter färg till röd när man är klar med dem. Varje gång man missar får man minus 10 poäng. Ett tips är att ladda varje gång den byter station för att spara tid (skjut på patronerna).

moving target / mål i rörelse

Öva på rörliga mål på klassisk skjutbana. Man kan använda mono/duo tracker för att se var man siktade och var man träffade.

I competition mode har du chans att hamna på topplistan…

grouse hunt / ripjakt

Öva på att jaga ripa med hund i Norska fjällen. Hunden som heter Fleksnes stannar hemma när det är träningsmode.

sharpshooter / prickskytte

Olika utomhusbanor där man ska skjuta snabbt på olika mål

bear hunting / björNjakt

Gå på björnjakt i skog eller på myr. Man kan var en eller två jägare samtidigt. Det är olika scenarion varje gång och om du skadeskjuter björnen så kommer den gå till attack!

tactical /taktiskt

Skjut på skjutbana inne i en klassisk polisövning, inomhusbana med pappersgubbar. Välj tid, distans och ammunition.